In de buurt

AMSTELDORP ONTDEKT!

 

OP DE KAART  -  IN DE BUURT

 

Wilt u ook gevonden worden door buurtgenoten op Amsteldorp Ontdekt
of heeft u aanvullingen op de informatie, stuur dan een berichtje naar  amsteldorpactief@gmail.com

 

 

Groen

 

De Groene Vingers

van Amsteldorp Actief (19)

 

Coördinator Maggie - telefoon 06 27301404 - email amsteldorpactief@gmail.com

 

Bewoners die hun tuin niet kunnen onderhouden, worden geholpen door de vrijwilligers van de Groene Vingers van Amsteldorp Actief. Het doel is de tuin op te knappen, te verbeteren of te onderhouden en zo het aangezicht van de wijk te verbeteren.

 

-----Opkuiltuin/kweektuin-----

Als we tuinen opknappen is het vaak nodig de hele tuin leeg te halen, schoon te maken en opnieuw in te richten. Hiervoor hebben we de zogenaamde opkuiltuin, een kweektuin voor (vaste) planten, struiken, heesters en bodembedekkers. Er zijn 2 vrijwilligers van de Groene Vingers die in deze tuin het onderhoud en het kweken van planten verzorgen. Heeft u planten over dan kunt u deze in de grote bak bij het hek zetten. De opkuiltuin/kweektuin kunt u vinden bij Dulongstraat 49.

 

-----Moestuin-----

Een verwilderd stukje grond, vlakbij de kweektuin wilden de Groene Vingers graag mooi maken voor de buurt. Met medewerking van de woningbouwvereniging Rochdale zijn we hiermee begonnen. Op de nationale Goede Doelen Dag hebben enkele middelbare scholieren geholpen bij het omspitten van dit stukje grond.

Het idee is dat we groente en fruit kunnen kweken voor de lunches van project Mensen ontmoeten met koffie & lunch in het Hoekhuis. Bovendien willen we er een educatief project van maken voor scholieren.

 

-----Fruitbomen adoptie-----

In 2011 hebben De Groene Vingers een prijs gewonnen van het Oranjefonds. Met het geld daarvan hebben we 16 fruitbomen aan Amsteldorp geschonken en samen met buurtbewoners in de openbare ruimte geplant. De bomen zijn en kunnen door buurtbewoners geadopteerd worden.

 

 

Rocco's Bloemenkiosk (5)

 

Rocco de Cocker's Bloemenkiosk op de hoek van de Fizeaustraat 2. Rocco is 5 dagen per week open van 07:00 tot 17:00 uur en bereikbaar op 020-4630777. Altijd leuk als je iemand wil verrassen met een bloemetje!

 

Gerrit Kalffschooltuin (28)

 

De Gerrit Kalffschooltuin ligt vlak bij de Weespertrekvaart aan de Kruislaan. Kinderen leren er te herkennen wat onkruid is en wat je kunt eten. Ze leren ook dat elk seizoen eigen producten heeft. Daarnaast is het werken op de schooltuin positief voor het ontwikkelen van zintuigelijke ervaringen als proeven, ruiken en voelen als ook het samenwerken onderling. Het gaat er om dat kinderen leren beseffen hoe voedsel groeit, vooral als ze het na de zomervakantie ook nog zelf bereiden en koken. Er werken drie educatief medewerkers, twee tuinmannen en een imker op de tuin.

In 1935 is Schooltuin Gerrit Kalff opgericht. De schooltuin is een van de oudste van Nederland en heeft mede aan de basis gestaan van een Amsterdamse traditie waarbij kinderen op speelse wijze in contact worden gebracht met voedsel en natuur. Contactgegevens: Gerrit Kalffschooltuin - Kruislaan 5 – Tel: 020- 668 23 97 – email gerritkalffschooltuin@amsterdam.nl

 

Tuingroep Amstelhof (12)

 

Bij de Amstelhof, aan het Drieburgpad, zijn er 42 “nutstuinen”, Dat zijn tuinen bedoeld om groente te verbouwen, die hebben niet zoals volkstuintjes een huisje om in te slapen. Er mogen naast groenten ook wel bloemen worden gekweekt, maar dat moet beperkt blijven, niet meer dan ongeveer 10 procent van het oppervlak. Stichting de Amstelhof – Drieburgpad – Gerard Middelaar

 

Buurtbeheer

 

Buurtbeheer Amsteldorp/de Wetbuurt (31)

Buurtbeheer Amsteldorp/de Wetbuurt zet zich al meer dan 20 jaar in voor de prachtige buurt waarin we wonen. Uitgangspunt van Buurtbeheer is het bewaren van het unieke karakter van de buurt.

Dat betekent: veel groen, een mengeling van koop- en huurhuizen, geen doorgaand autoverkeer, geen hoogbouw. Een heerlijke plek voor zowel ouderen als kinderen om te wonen.

Buurtbeheer komt iedere eerste dinsdag van de maand bijeen in het Hoekhuis, Fizeaustraat 3.

(behalve in de vakantiemaanden) De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en zijn voor iedereen

toegankelijk.

Contact Nico van Apeldoorn - email: buurtbeheer@amsteldorp-wetbuurt.nl

 


 

 

 

Hotel

 

Little House near the Amstel  (40)


Hallo, ik ben Laetitia. Welkom bij Little House near the Amstel, mijn Bed&Breakfast in de Watergraafsmeer.
Ik run mijn B&B sinds 2015 in mijn woning in de Fahrenheitstraat, netjes conform de regelgeving van de Gemeente Amsterdam. Daarnaast is mijn B&B ook Leerbedrijf dat een plekje geeft aan jongeren en leerlingen uit het speciaal onderwijs die net dat beetje extra aandacht nodig hebben om weer een stapje verder te komen met hun leven. 

-----Taxi Service-----

Heeft u een taxi nodig? Mijn taxiservice maakt deel uit van mijn Bed & Breakfast maar natuurlijk kan ik ook u veilig en snel naar uw plaats van bestemming rijden voor een nette prijs. Ik heb een officiële taxi vergunning. U kunt contant of met pin betalen.


Laetitia

T +316 5462 6067

E info@littlehouseneartheamstel.nl

https://www.littlehouseneartheamstel.amsterdam/nl/

 

Hotel V Fizeaustraat (6)

 

Het motto van Hotel V luidt, ‘From Amsterdam with love’. En terwijl Hotel V blijft groeien en uitbreiden, wordt onze liefde voor de stad ook alleen maar heviger. De jongste telg in de Hotel V-familie, hotel V fizeaustraat, telt 91 kamers, 4-en-een-halve ster, een bruisende culinaire lobby, meer dan voldoende parkeerruimte en een unieke ruimte waar evenementen gehouden kunnen worden.

The Lobby Fizeaustraat - Cafe/Restaurant/Bar

The Lobby staat voor een unieke locatie waar restaurant, café, hotelbar, ‘private dining’- en evenementenruimtes elkaar in een inspirerende setting tegenkomen. In het kort: een “culinaire living lobby”.

Fizeaustraat 2 - T +31 20 7585275 - thelobbyfizeaustraat@hotelv.nl - manager Jan Stuurman - Tel: 020 758 5275

 

Kapper

 

Kapper Ruud van Geemen (17)

 

Herenkapper Ruud woont én werkt al gedurende zijn gehele leven in Amsteldorp. Op zijn 18e is hij bij zijn vader in de kapperszaak gaan werken die al vanaf 4 februari 1946 aan de Fahrenheitstraat 57 gevestigd is. Inmiddels knipt Ruud al 46 jaar en heeft hij veel vaste klanten die regelmatig langskomen voor een knipbeurt. Daar komen ze zelfs vanuit Almere, Hoorn of Purmerend voor terug! Bij Ruud kan je altijd binnenlopen voor een knipbeurt en een praatje. En als er al iemand in de stoel zit, kun je tijdens het wachten genieten van een prachtig jaren 50 interieur!

Ruud van Geemen - Fahrenheitstraat 57 - tel: 020 693 8657

 

Professional Hairstyling (30)

 

Dames en Heren kapper

1 september 2017 heeft dames- en herenkapsalon Professional Hairstyling zijn deuren aan de Fizeaustraat 21 geopend. Met een ervaring van ruim 35 jaar verstaat Marcel van der Horst zijn vak. Persoonlijke aandacht staat voorop. Behandeling gebeurt volgens afspraak. Telefoonnummer 020 6942418.

Professional Hairstyling is ook te vinden op FaceBook

 

School

 

Frankendaelschool (27)

 

Von Liebigweg 68, 1097 RP Amsterdam, tel: 020 – 694 66 58

Basisschool Frankendael (locatie von Liebigweg) is een kleine, veilige, sterke, dynamische en ondernemende school.

De school ligt op een rustige, prachtige, groene plek in Amsteldorp en biedt onderwijs aan kinderen in de groepen 1 t/m 8. Wij zijn een school waar kinderen uit de hedendaagse Watergraafsmeer zich gemotiveerd kunnen ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven leren halen.

Directeur: Edith Tjaden

Website: http://www.frankendaelschool.nl/

E-mail Administratie: admin@frankendaelschool.nl, E-mail Directie: directie@frankendaelschool.nl

 

't Kinderhonk Fizeau (2)

 

Kinderdagverblijf: drie babygroepen en drie peutergroepen van 07.45 uur tot 18.30 uur

Naschoolse opvang: einde schooltijd tot 19.00 uur en in schoolvakanties van 8.30 uur tot 19.00 uur

Fizeaustraat 4 – tel: 020 30 33 600

 

 

Speeltuin

 

Speeltuin Amsteldorp (26)

Speeltuin Amsteldorp, van de buurt, voor de buurt en door de buurt! Met regelmatig leuke activiteiten. Fizeaustraat 37 E-mailadres: info@speeltuinamsteldorp.nl - www.speeltuinamsteldorp.nl

 

Speelplein (12)

Rusthofpad/Maanenburgstraat

 

Skatebaan en Voetbalpleintje (14)

Starrenboschstraat


Fiets

 

Amsteldorp Rijwielstalling & fietsenmaker (7)

 

Een lekke band of een slag in je wiel? Niet getreurd! Bij Rijwielstalling Amsteldorp kun je niet alleen je fiets kwijt, maar hem ook laten maken!

Rusthofstraat 37 | T: 020 - 46 32 773 | E: mystalling@aol.com

Sport

 

Frisbee vereniging Crunch Ultimate Frisbee en Crunch Ultimate Frisbee Jeugd

 

Ultimate is de belangrijkste teamsport onder de frisbee-sporten. In Nederland is het veruit de meest beoefende discipline met ongeveer 1000 deelnemers. Ultimate is bovendien één van de meest intensieve teamsporten die er bestaat.

Maart t/m oktober: Elke dinsdag van 18:00 tot 19:30 uur op Sportpark Drieburg, Kruislaan 4.Trainers: Ted, Bram, Maud & Anouk.

Kom je een paar keer gratis meetrainen om te zien of het ook iets voor jou is? Je bent super welkom!

Martine Bootsma organiseert en administreert van Crunch-jeugd. Stuur een mail naar m.bootsma7@chello.nl om je op te geven of om vragen te stellen. Je mag sowieso een paar keer gratis en vrijblijvend mee komen trainen om te kijken of je het leuk vindt. Je mag altijd iemand meenemen; om te kijken of ook lekker mee te doen.

 

Dosti Cricket Club

 

Is cricket wat voor jou? Word lid! Bel direct 020 694 96 26

Nu het eerste team van Dosti al enkele jaren tot de vaste kern van de hoogste klasse van de Nederlandse competitie behoort, richt het bestuur van Dosti zijn aandacht naar de jeugd. De afgelopen tijd heeft de club heel veel tijd in gestoken in het opzetten van een goede jeugdorganisatie. Dit heeft nu al tot goede resultaten geleid. De jeugdafdeling telt nu circa 20 jeugdleden. De leeftijden van deze kinderen variëren tussen 8 en 17 jaar. Het is een mooie start. De club blijft bezig met het zoeken naar de jonge sportieve en getalenteerde cricketers. Uiteraard zijn ook de beginnende cricketers welkom. Hierdoor is het voor een ieder speler mogelijk om op zijn eigen niveau te spelen

Drieburgpad 5 - Directeur Ramon O. Varma / 06 22240688 - www.awdtv.nl - Vice-voorzitter Koos Snel – Tel: 020-6005230

 

Schaakvereniging Het Grasmat (32)

 

Het Grasmat speelt in de kantine van AFC Taba, het adres is: Sportpark Drieburg - Fizeaustraat 10 - Tel:kantine 020 692 4161. Zowel de interne als de externe wedstrijden zijn op vrijdag. Externen wedstrijden beginnen om 20:00 uur, de interne een half uurtje later. Vaak is er van tevoren een maaltijd, informeer hiervoor bij Maarten.

 

Tennisvereniging De Meer (38)

 

Voorzitter Hans van der Maas - Drie Burgpad 8 - Telefoon: 020-7370243

 

Voetbalvereniging TABA (32)

 

Taba is een springlevende voetbalvereniging in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Met een grote jeugdafdeling. Onze accommodatie bevindt zich op sportpark Drieburg aan de Fizeaustraat 10.

Voorzitter Remco Geesken - Tel: 020-6924161 kantine - info@afctaba.nl - www.afctaba.nl

 

Voetbalvereniging

JOS Watergraafsmeer (33)

 

Voetballen op niveau of gewoon lekker ieder weekend een balletje trappen, het kan allemaal bij JOS Watergraafsmeer. Voorzitter Joop Vlug - Drieburgpad 3 - Tel: 020 694 10 13 - www.joswgm.nl

 

Voetbalvereniging s.v. De Meer (36)

 

s.v. De Meer - Voorzitter Jacques van den Ende - Drieburgpad 9 - Tel: 020 694 74 72 - E-mail: voetbal@svdemeer.nl

 

Voetbalvereniging DVVA (34)

 

Drieburgpad 5 - tel: 020- 694 96 26

Als voorzitter is Peter-Paul Timp blij dat er in de afgelopen jaren is gewerkt aan het creëren van een organisatorisch en financieel gezonde club die klaar is voor de toekomst. Het huidige bestuur heeft het voordeel dat zij op de ingeslagen weg verder kan. Peter-Paul zou graag zien dat het een clubhuis een plek is en blijft waar leden, tegenstanders, scheidsrechters en vrienden graag komen. Contact: 06-4416 9568 - voorzitter@dvva.nl - m.van.leijen@online.nl - www.asvwartburgia.nl

 

Damsko Football Academy (37)

 

Damsko voetbalschoop biedt jongeren de kans om binnen een gestructureerde en intensieve omgeving hun voetbaltalent te ontwikkelen. Ze trainen meer, raken gemotiveerder en gedisiplineerd waardoor ze hun eigen top bereiken. We leiden ze op vanaf 6 jaar. Afname kan dmv een strippenkaart. Instromen kan op elk moment.

 

Damsko Football Academy traint talenten op BVO niveau. Ze volgen een succesvol, beproeft en op maat ontwikkeld programma "de Mike Kolf Methode". Onze talenten komen in een talententeam en nemen deel aan wedstrijden tegen BVO's en toernooien op hoog niveau.

Kruislaan 4 - www.damskofootball.nl - 06 51690255

 

Reclame

 

Reclamebureau BSUR (21)

BSUR Agency (Be as you are) Gevestigd in de voormalige Prinses Juliana School.

Reclamebureau BSUR - Fahrenheitstraat 99 - Tel: 020 460 2500 – email amsterdam@bsur.com