Snertcruise
28 december 2012 - Zena


Vrijwilligers zien het licht
Om een jaar vol inspanning gezellig met elkaar af te sluiten kozen de vrijwilligers van Amsteldorp Actief dit jaar voor de snertcruise. Vrijdag 28 december j.l. stapten een groot aantal van hen aan boord van een rondvaartboot van Holland International voor een trip langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dit alles onder het genot van een drankje, een broodje en lauwe snert.
Dagtocht Kerstmarkt Aken
Gezellig met een groep naar de kerstmarkt in Aken. Om 8 uur verzamelen en dan de bus in met de vrijwilligers van Amsteldorp Actief aangevuld met vrijwilligers van andere organisaties in Oost. Na gezellig koffie te hebben gedronken met een lekker stukje vlaai gingen we richting Aken waar we om 11 uur op de parkeerplaats aankwamen en een shuttlebus ons naar de kerstmarkt reed. We moesten een smal straatje door waar in een kerkgebouw een rommelmarkt werd gehouden waar Trinette, Theo en ik (wij hadden besloten de dag met elkaar door te brengen) eerst naar binnen gingen. Er waren echt mooie spullen te koop en als ik niet nog de hele dag rond had moeten lopen had ik vast wel wat meer gekocht dan een mooi blauw glazen schaaltje.

Toen de kerstmarkt op onder de boog door met grote taaipoppen aan de zijkant. Het was een gezellige kerstmarkt en we hebben heerlijk rondgelopen en rondgekeken. Er waren vooral veel Akener lekkernijen te zien en te koop. Toen we na een poosje hongerig werden zijn we naar een Konditorei gelopen waar ook veel ijs werd verkocht en waar de kerstboom omgekeerd aan het plafond hing en hebben daar een broodje gegeten.
Teruglopend naar de kerstmarkt kwamen we in een zijstraat bij een leuke beeldengroep waarbij een groep zangers allerlei kerstliederen ten gehore bracht. De bronzen beelden hadden bewegende armen en benen en alle kinderen die langs kwamen moesten natuurlijk de armen en benen bewegen.Daarna zijn we weer terug gegaan naar de kerstmarkt en hebben daar toch maar wat lekker Schweinebraten gegeten. Aan de rand van de kerstmarkt kwamen we ineens op een groepje jongemannen - Wanderburschen - die al aardig wat op hadden en gekleed in originele kledij gezangen stonden te brallen. Het werd kouder en we werden wat moe en zijn na een stel foto's van de Dom en het Stadhuis genomen te hebben in de zijstraat waar we op de heenweg doorheen gekomen waren op een verwarmd buiten terras vlak bij de rommelmarkt gaan zitten en hebben wat lekkers gedronken.

Daarna was er nog genoeg tijd over om de rommelmarkt, in het kerkgebouw waar we al een keer geweest waren, nog even door te struinen en toen met de shuttlebus terug naar de parkeerplaats waar onze bus stond. Daar waren de meeste reisgenoten al aangekomen en iedereen was goed op tijd zodat we op de afgesproken tijd weg konden rijden. In Nederland hebben we lekker gedineerd in een wegrestaurant en toen snel naar terug naar Amsterdam want de chauffeur moest op tijd terug zijn omdat hij anders de rijtijdenwet zou overtreden.
De busreis was ook gezellig en iedereen had het duidelijk naar zijn of haar zin gehad.


Coördinatoren vergadering 18 januari 2011
Te gast Wethouder Lieke Thesingh en Albert van Woerden
'De kracht van Oost' 15 december 2010
Werkconferentie over actief burgerschap en participatie in Oost
Klik hier voor het verslag van Stadsdeelkrant Oost
Feest 3 december 2010
Feest vieren samen met de vrijwilligers van 't Hoeckhuys. Een heerlijk buffet, dansen, een quiz en karaoke.
Pietenbend(e) Musical 21 November 2010
Met oa de kinderen van de wijkmusical en speciale avond voor de ouders en bewoners van de Open Hof
Fotografie: Anouschka Schaffers i.o.v. wijkmusical.nl
Presentatie I&C 5 November 2010

Opening opkuiltuin 9 Oktober 2010

Wijkmusical 20 Juni 2010
De wijkmusical "Alice in Amsteldorp" was een groot succes
Vergadering 6 Juni 2010
Amsteldorp Actief 2 ? jaar - Oprichters Margareth en Adri in het zonnetje gezet met een cadeautje en voor iedereen taart.
Pinkster Brunch 24 Mei 2010

55+ Beurs 8 Mei 2010
Stadsdeel Oost organiseerde de 55+ Beurs waar vele organisaties vertegenwoordigd waren.
Paas Brunch 6 April 2010

Voorjaarsbuffet 19 & 20 Maart
Vrijdag de 19de een Indonesisch en Zaterdag de 20ste een Italiaans buffet voor de senioren. Werving voor de wijkmusical.
Nieuwjaarsbuffet 9 Januari 2010

Kerstbuffet 19 December 2009
Voor de mensen van buurtgesprek en de senioren.
Sinterklaasfeest 3 December 2009
Cadeautjes en gedichten, lekker eten en gezellig samen zijn met alle vrijwilligers en genodigden.